У четверті роковини Майдану Порошенко поговорив із Меркель

 

Президент Петро Порошенко у вівторок, 20 лютого, провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у четверту річницю подій на Майдані.

Як повідомляє сайт глави держави, “співрозмовники обговорили стан реалізації Мінських домовленостей, наголосивши на необхідності консолідації режиму припинення вогню. Окрему увагу під час розмови було приділено питанню звільнення заручників. Співрозмовники наголосили на необхідності продовження спільної роботи для звільнення найближчим часом усіх українських заручників та політичних в’язнів”.

Лідери України і ФРН також обговорили відновлення ефективної роботи Спеціального центру з контролю та координації на Донбасі та можливості розгортання миротворчої місії ООН в окремих районах Донецької та Луганської областей.

“Петро Порошенко та Ангела Меркель домовились продовжити підтримувати контакти з усіх вищезгаданих питань, у тому числі у нормандському форматі”, – зазначили в АП.

Читайте також:
Повернення росіян в СЦКК обговорили Путін і Меркель

У Німеччині готові взяти участь в миротворчій місії на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна