Назвали імена вбитих морських піхотинців під Широкиним. ФОТО

 

У районі села Широкине Донецької області 14 лютого внаслідок конфлікту в підрозділі загинули чотири військових 36-ї окремої бригади морської піхоти, а саме – Артем Жовтобрюх, Олександр Бурданов, Андрій Новицький та Валерій Литвиненко.

Новинарня” публікує імена морських піхотинців з посиланням на InfoResist.

Олександр Бурданов, 39 років, молодший лейтенант, мешкав у місті Запоріжжя. Він обіймав посаду командира десантно-штурмового взводу, десантно-штурмової роти.

Александр Бурданов

Валерій Литвиненко, 30 років, старший матрос із Полтавської області, Лохвицького району, село Вирішальне.

Валерій Литвиненко

Артем Жовтобрюх, 20-річний старший матрос, із Черкаської області, село Криві Коліна.

Артем Жовтобрюх

Андрій Новицький, 23 роки, матрос із Бахмута Донецької області. Андрій служив навідником десантно-штурмової роти. Його фото знайти не вдалося.

“… Ми втратили чотирьох побратимів. Не в бою, а від зрадницьких пострілів”, — йдеться в повідомленні 36-ї бригади морської піхоти ВМСУ.

Як відомо, тіла морських піхотинців виявили в будинку в селі Бердянське, де вони тимчасово проживали. Двоє військовослужбовців на смерть розстріляли чотирьох побратимів по службі. Ті двоє, що застрелили колег, за даними прокуратури, намагалися приховати вбивство шляхом підпалу та закладки вибухівки.

У військовому гарнізоні Маріуполя “Українській правді” повідомили, що військовослужбовців застрелили сплячими через можливе систематичне знущання. Офіційного підтвердження цих слів поки немає.

Військова прокуратура сил АТО відкрила провадження за фактом правопорушення, передбаченого п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб). Правоохоронці затримали двох осіб у рамках провадження, які вже зізналися в скоєному.

Читайте також:
Трагедія на Донеччині: двоє морпіхів розстріляли чотирьох побратимів. ОНОВЛЕНО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна