Трагедія на Донеччині: двоє морпіхів розстріляли чотирьох побратимів. ОНОВЛЕНО

 

Представники Військової служби правопорядку у Збройних силах України та Національної поліції України з’ясовують причини і подробиці надзвичайної події – загибелі військовослужбовців окремої бригади морської піхоти.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО сьогодні, 15 лютого.

За попередньою інформацією, тіла морських піхотинців були виявлені в будинку, в якому вони тимчасово проживали. В межах слідства відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляє сайт InfoResist із посиланням на джерело в Міністерстві оборони, двоє військовослужбовців на смерть розстріляли чотирьох побратимів по службі.

За даними LB.ua, трагедія сталася за місцем дислокації військової частини А-2802 в колишньому пансіонаті в селі Бердянське Донецької області (між Широкиним і Маріуполем). Це 36-та бригада морської піхоти ВМС ЗСУ.
Двоє морпіхів застрелили з автоматів Калашникова своїх товаришів по службі. Ймовірна причина конфлікту – нестатутні відносини.

Ті двоє, що застрелили чотирьох товаришів зі служби поблизу Широкиного, намагалися приховати вбивство шляхом підпалу та закладки вибухівки.
Про це прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган написала на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“На тілі загиблих виявлено вогнепальні кульові поранення, а у приміщенні, де останні перебували, – ознаки приховання злочину (підпалу та закладки вибухівки)”, – зазначила вона.

Зловмисників затримали, їм готують повідомлення про підозру за пп. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство двох або більше осіб вчинене за попередньою змовою.

З участю їхніх захисників проведено слідчі експерименти, а також допити, у ході котрих підозрювані дали зізнавальні свідчення щодо обставин убивства, “вчиненого на ґрунті нестатутних відносин проходження військової служби”.

ОНОВЛЕНО. Чотирьох військовослужбовців застрелили сплячими через можливе систематичне знущання – про це “Українській правді” повідомили у військовому гарнізоні Маріуполя.

“Затримані кажуть про знущання у вигляді постійного прискіпування і надмірного навантаження по службі. Як було насправді, думаю, встановимо”, – повідомили в гарнізоні.

Зазначається, що військових вбили сплячими з контрольними пострілами в голову, а пізніше намагалися підпалити приміщення для детонування боєприпасів задля приховання слідів злочину.

Читайте також:
ДТП в Маріуполі: загиблий у камуфляжі, серед поранених – 7 прикордонників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна