Доба АТО: ворог застосував важку артилерію, один боєць загинув

 

Минулої доби, 15 лютого, російсько-окупаційні війська інтенсивно використовували заборонені Мінськими угодами зразки озброєння – крупнокаліберні артилерійські системи та важкі міномети.
Загалом зафіксовано 10 прицільних обстрілів позицій сил АТО з боку незаконних збройних формувань.
Унаслідок ворожого вогню, на жаль, загинув один український військовослужбовець, ще один оборонець отримав бойове травмування, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку ворог неодноразово вів вогонь з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП біля смт Луганське (Світлодарська дуга).

На Донецькому напрямку епіцентром вогневої напруги стала приморська ділянка. Зокрема, противник активізувався неподалік Водяного. Поблизу цього прифронтового населеного пункту незаконні збройні формування застосували артилерійські установки калібру 122 мм та 120-мм міномети. Тут же ворог вів вогонь з гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП.
“З мінометів різних калібрів загарбники обстрілювали наші опорні пункти довкола Павлополя, Чермалика і Широкіного. Окрім того, міномети калібру 82-мм та гранатомети російські найманці застосували по укріпленнях біля Тарамчука і шахти “Бутівка”, – ідеться у зведенні.

Читайте також:
“Евакуація 200”: бойовики “ЛНР” віддали тіло
загиблого бійця 16 омпб Дмитра Сискова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна