Дебют у скелетоні: Владислав Гераскевич виборов для України найвище місце на Олімпіаді-2018

 

Найвище наразі для України місце на зимовій Олімпіаді-2018 – 12-те – посів юний киянин Владислав Гераскевич у скелетоні.

Як передає “Новинарня” з посиланням на сайт змагань, фінальні заїзди в чоловічому скелетоні у Пхенчхані відбулися в п’ятницю, 16 лютого.

Після двох заїздів попереднього дня 19-річний спортсмен посідав 15-те місце і вважав, що це “суперздорово”.
У фіналі представник СК “Металург” із Дніпропетровщини покращив результат, піднявшись на 12-ту сходинку підсумкового протоколу. За сумою всіх заїздів він відстав від золотого медаліста на 3,92 сек. (переміг у цій дисципліні Юн Сун Бін із Південної Кореї).

Владислав Гераскевич. Фото: НОК

Варто зазначити, що Влад Гераскевич став першим спортсменом, який виборов для України ліцензію на Олімпійські ігри в скелетоні (полегшені сани без рульового керування).
2017 року він так само дебютував від України на чемпіонаті світу, посівши 24-те місце.
Досі найкращим результатом Гераскевича серед дорослих була 13-та сходинка на етапі Кубка світу 2017/18 в Парк-Сіті, США.

19 років уродженцеві столиці виповнилося лише в січні.

Владислав почав займатися скелетоном 2014 року, до того пробував себе в боксі. Студент Київського національного університету ім. Т. Шевченка.
Тренується під керівництвом батька Михайла Гераскевича.

Оскільки в Україні немає санних трас, Влад тренувався в Латвії, витрачаючи гроші і з сімейного бюджету.

Для збірної України 12-е місце Гераскевича – найкращий результат у перший тиждень Олімпіади-2018. Раніше найвищим особистим результатом було 14-е місце Віти Семеренко у спринтерській біатлонній гонці.

Читайте також:
“Ми не зимова країна”. Міністр спорту Жданов – про те,
чому Україна не може конкурувати на Олімпіаді-2018

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна