Луганська прокуратура повідомила про підозру трьом “депутатам ЛНР”

 

За останні два дні прокуратура Луганської області висунула підозру трьом колишнім депутатам рад різних рівнів, які зараз входять до так званої “народної ради ЛНР”.
Як передає “Новинарня“, про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

Зокрема, 14 лютого про підозру повідомлено двом колишнім депутатам Луганської обласної та міської рад, які в травні- листопаді 2014 року взяли участь у виборах до так званої “народної ради ЛНР”.

“Прийнявши присягу «депутата законодавчого органу», останні здійснюють свою діяльність на користь терористичної організації, всупереч конституційних прав та свобод громадян України, які знаходяться на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області”, – зазначають у прокуратурі.

Днем раніше, 13 лютого, повідомлено про підозру колишній депутатці Рубіжанської міськради, яка у травні 2014 року проводила збори щодо організації та проведення так званого “референдуму” на території міста Рубіжне “шляхом поіменного письмового опитування мешканців населеного пункту щодо підтримки «акту про державну самостійність» терористичної організації «ЛНР»”.

Усі троє проходять за однаковими статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 109 (вчинення умисних дій, направлених на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу та захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (вчинення умисних дій, направлених на зміну меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, повторно за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 258-3 КК України (вчинення умисних дій, направлених на участь та організаційне сприяння діяльності терористичної організації)

Оскільки “депутати” переховуються від органів слідства та суду в ОРЛО, їх оголошено в розшук.

Читайте також:
Суд на Луганщині виніс вирок бойовикові “ЛНР” з Мілового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна