В окупованому Луганську День Валентина намагалися витіснити георгіївськими стрічками

 

В окупованому Луганську проросійська молодіжна організація “Молода гвардія”  разом із так званою “академією внутрішніх справ ім. Дідоренка” провели акцію “Ввічливі люди” з нагоди 75-ї річниці визволення Луганська від німецько-фашистських загарбників.

Як передає “Новинарня” з посиланням на інтернет-ресурси сепаратистів, метою “молодогвардійців” було показати молоді “інший бік” свята 14 лютого.

“Не секрет, що багато хто сьогодні святкує День святого Валентина, але це також і День визволення міста від німецько-фашистських загарбників. І такою акцією ми хочемо нагадати нашим жителям про таку славної дату в нашій вітчизняній історії”, – заявив представник “Молодої гвардії” .

Відтак молоді прибічники сепаратистів роздавали георгіївські стрічки, буклети з інформацією про вигнання нацистів із Луганська в 1943 році та дарували перехожим червоні повітряні кульки.

Буклети- нагадування, що потрібно відзначати 14 лютого

“Називаємо ми себе “ввічливими людьми”, тому що це антивоєнна акція, ми за мир і хочемо, щоб місцеві пам’ятали, якою ціною нашим дідам довелося за цей мир заплатити”, – додала студентка Вероніка, яку цитує сайт “ЛИЦ”.

Як відомо, “ввічливими людьми” російська пропаганда назвала російських військових без розпізнавальних знаків – окупантів АР Крим у 2014 році.

Крім цього, в Луганську 14 лютого відбулося багато офіційних заходів під егідою бойовиків “ЛНР” з нагоди ювілею “звільнення” міста під час Другої світової війни

В. о. “глави ЛНР” Леонід Пасічник поклав квіти до пам’ятника Леніну, вручив копії радянського “Прапора перемоги” учням луганських шкіл.

Вручення копії прапора перемоги. Фото: ЛІЦ

Після цього школярів та вчителів зібрали на мітинг-реквієм. Діти тримали в руках таблички імовірно з фотографіями загиблих під час визволення міста.

“Ми з вами нащадки Великої Перемоги, нащадки людей, які віддали життя за нашу свободу і найголовніше, найцінніше, що у нас є, це пам’ять про них. Завдяки цій пам’яті ми в 2014 році також стали на захист Батьківщини”, – говорив дітям керівник профспілки працівників освіти і науки.

Луганський краєзнавчий музей показав студентам слайди міста під час наступальних операцій Червоної армії. Назвали захід “Незабутній 1943 рік”.

У Сорокиному, що контролюється окупантами, мітинг з такої ж нагоди провели біля танку Т-34.

Пропагандистські ЗМІ нагадують, що окупація Луганська німецько-фашистськими військами тривала сім місяців.
При цьому окупація міста російськими військами та бойовиками незаконних збройних формувань так званої “ЛНР” продовжується вже більш як три з половиною роки (понад 40 місяців).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна