У поліції назвали міста України з найвищим рівнем злочинності

 

До регіонів України з найвищим рівнем злочинності належать Дніпро, Харків, Запоріжжя й Одеса. А найнижчий рівень – у Донецькій і Луганській областях, на територіях, не окупованих проросійськими бойовиками.

Про це в інтерв’ю сайту gazeta.ua розповів очільник Національної поліції України Сергій Князєв.

“На це впливають економічні й соціальні чинники. Зокрема те, що це – промислові регіони. Але якщо взяти Харківщину, то Харків і область дуже відрізняються. Велика концентрація міського населення збільшує кількість злочинів.
Йдемо в центр України, на захід. Чим далі, тим менше злочинів вчиняється. Це залежить скоріше не від правоохоронної системи, а від ментальності суспільства. Там люди в неділю ходять до церкви. І чим далі на захід – тим частіше. Якщо сімейні цінності переважають над іншими, то правопорушень менше”, – пояснив Князєв.

Найпоширеніший вид злочину в Україні – крадіжки. “Весь спектр: із будинків, з прибудинкової території, квартир”, – сказав голова Нацполіції.

Також він пояснив, що у Луганській і Донецькій областях, що підконтрольні українському уряду найменше порушень закону через те, що там “дуже багато поліцейських, і правопорушникам некомфортно”.

Читайте також:
На Донеччині поліцейський з іншої області вбив місцевого. ОНОВЛЕНО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна