“100 очей”: окулісти-благодійники проведуть операції військовим та ветеранам

 

Хірурги-офтальмологи, які працюють в приватних клініках, вирішили безкоштовно провести сто операцій як діючим військовим, так і ветеранам АТО.

Акція дістала назву “100 очей”, передає “Армія FM“.

Організатори кажуть, що хочуть цим проектом засвідчити свою підтримку українським бійцям і показати, що медикам не байдужа ситуація на сході України.

“Це має бути діагноз, коли внаслідок контузій чи при отриманні якихось загальних поранень виникає травматична катаракта. Ми шукаємо бійців, які мають такий діагноз, або бійців, у яких відбулося порушення зору. Якщо це травматична катаракта, ми будемо їм допомагати, проводити ці оперативні втручання”, – розповів представник благодійної організації “БФ “Український проект милосердя” Еміль Алібейлі.

Офтальомологічним партнером акції виступила мережа клінік “Новий зір”. Ветерани проходитимуть діагностику в найближчому до них відділенні.
Після цього їм організують переїзд до Києва, де забезпечать на цей період житлом.

Для початку треба просто зв’язатися з органзіаторами акції та залишити свої контактні дані.

“Ми дійшли до того, що зараз на першому етапі ми можемо забезпечити саме 100 таких операцій, а далі будемо бачити”, – зазначив Алібейді, пославшись на домовленості з партнерами та українською діаспорою.

Благодійний фонд “Український проект милосердя” був зареєстрований у березні 2017 року. Раніше подібний проект реалізувався у серпні 2016 року. Тоді це стосувалося 50 оперативних утручань з приводу катаракти. З березня 2017-го вже проведено більш ніж 150 операцій.

Читайте також:
Хірурги з Канади зроблять безплатні пластичні операції бійцям АТО та майданівцям

“ТриЗуб” під Мар’їнкою.
Як волонтери-стоматологи об’єдналися з волонтерами-діджеями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна