Справа Майдану: прокуратура оголосила підозри за стрільбу по правоохоронцях

 

Генеральна прокуратура України оголосила підозри певним особам щодо застосування вогнепальної зброї до правоохоронців під час подій на Майдані незалежності у листопаді 2013-го – лютому 2014 році.

Як передає УНІАН, про це сказали учасники прес-конференції в ГПУ 12 лютого.

Прокурор Генеральної прокуратури Яніс Сімонов розповів, що тривають кримінальні провадження і стосовно обставин загибелі працівників правоохоронних органів.

“18 лютого (2014 року) у нас зазначено декілька потерпілих, а саме працівників правоохоронних органів, у зв’язку з тим, що ми вважаємо незаконно проведено і призначено антитерористичну операцію 18 лютого. Якщо б її не було проведено, не було загиблих як і з боку працівників правоохоронних органів, так і з боку активістів, які протестували в центральній частині міста Києва”, – сказав Сімонов.

Своєю чергою начальник відділу Генпрокуратури Олексій Донський розповів, що прокуратура розслідує два напрями стосовно тих правоохоронців, які постраждали під час подій на Майдані.

Одне з них – “загальне кримінальне провадження за фактами вбивств та замахів на вбивства працівників правоохоронних органів”. “В межах цього провадження досліджуються зокрема обставини протиправного застосування вогнепальної зброї до правоохоронців з боку певних груп осіб, тобто ті факти… там де незаконно застосовувалася зброя”, – сказав Донський.

“У цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозри певним особам”, – сказав Донський.

Крім того, він зазанчив, ще є кримінальне провадження, відповідно до якого “притягаються до кримінальної відповідальності посадовці, які організували незаконні дії щодо… проведення антитерористичної операції 18 лютого, внаслідок чого постраждали як протестувальники, так і правоохоронці”.

За цим провадженням також інкримінується обвинувачення і колишньому президенту Віктору Януковичу.

Читайте також:
Справа Майдану: Янукович прокоментував усунення з судового процесу
його адвокатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна