Росія намагається поміняти Донбас на Крим і постійно тиснути на Україну, – дипломат

 

Росія намагається “розміняти” Донбас на Крим та створити на сході постійно діючий інструмент впливу на Україну.
Як передає УНІАН, про це повідомив директор Дипломатичної академії імені Г. Удовенка при МЗС України, надзвичайний та повноважний посол України Сергій Корсунський під час експертної дискусії “Конфлікт на Донбасі у 2018 році: заморозити не можна врегулювати” 12 лютого в Києві.

“Мені здається, що коли ми говоримо про Донбас, то слід розрізняти, що для Росії – це на 100% зовнішній конфлікт, який має зовнішній вимір. Вона (Росія) ніяким чином не претендує, щоб вирішити якісь внутрішні проблеми або підняти авторитет Путіна в черговий раз до «неймовірних висот»”, – заявив Корсунський.

Говорячи про мету, яку переслідує Росія участю в конфлікті на сході України, Сергій Корсунський зазначив: “Вона має мету: спробувати розміняти Донбас на Крим, примусити американців все-таки говорити Росією якось інакше, ніж вони говорять зараз і, звичайно, вирішити головне питання – це отримати постійно діючий інструмент впливу на Україну”.

“Для України ситуація абсолютно протилежна – це (конфлікт на Донбасі) внутрішня проблема. Ми, намагаючись повернути Донбас, не вирішуємо ніяких зовнішніх проблем, ми намагаємось вирішити нашу внутрішню ситуацію”, – зауважив дипломат.

Читайте також:
У Москві Порошенка застерегли від “колосальної помилки”
– підписання закону про деокупацію

Лавров визнав: Росія “вплуталися в конфлікт на Донбасі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна