Поліція зловила крадіїв голови з пам’ятника Шевченка

 

Правоохоронці встановили осіб, які відбили елемент від пам’ятника Шевченкові в Стрию Львівської області та викрали його.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу головного управління Національної поліції у Львівській області.

Ними є двоє раніше судимих місцевих мешканців, віком 24 та 26 років. Пам’ятник понищили, щоб здати на металобрухт мідь, якою була покрита скульптура.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури. За це передбачено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про обрання зловмисникам міри запобіжного заходу. Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Як повідомляє Zaхіd.net, відновлювати цей пам’ятник в міськраді Стрия не планують. Вирішили поставити новий, бетонний і без кольорових металів.

Читайте також:

У Стрию вкрали голову з пам’ятника Тарасу Шевченку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна