Суд зняв браслет з Розенблата

 

Солом’янський райсуд Києва ухвалив рішення зняти електронний браслет для стеження з народного депутата Борислава Розенблата.

Про це “Українській правді” повідомив його адвокат Олексій Шевчук 9 лютого.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні таке саме рішення Солом’янський суд прийняв щодо запобіжного заходу для іншого нардепа, який проходить у “бурштиновій справі” – Максима Полякова.

При цьому суд продовжив до 9 квітня інші зобов’язання Розенблата: приходити на виклик детектива, прокурора чи суду; повідомляти про своє місце перебування; здати закордонні паспорти; утримуватися від спілкування з людьми, причетними до справи.

Запобіжний захід Розенблату

 

Максим Поляков і Борислав Розенблат – фігуранти так званої “бурштинової справи”. У діях Розенблата ГПУ вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму 280 тис. дол., в діях Полякова – ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму 7,5 тис. дол.
Цих депутатів підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів та вчинення інших дій, пов’язаних з видобуванням бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.

У грудні 2017 року суд дозволив Розенблату відлучатися з Києва та Житомира без дозволу правоохоронців, але не скасував носіння електронного браслета.

Спецоперацію щодо Розенблата й Полякова антикорупційні правоохоронні органи провели за участю агента НАБУ Катерини.

18 липня 2017 року Солом’янський райсуд Києва обрав для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави в 7 млн. грн. Суд також зобов’язав нардепа здати закордонний паспорт.
19 липня правоохоронці вдягли електронний браслет стеження на Розенблата. 24 липня нардеп заявив, що родина внесла за нього заставу.

19 жовтня детективи НАБУ зняли Розенблата з літака до Німеччини.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна