Суд дозволив нардепу Полякову зняти браслет стеження

Солом’янський районний суд Києва скасував зобов’язання народного депутата від фракції “Народний фронт” Максима Полякова носити електронний браслет контролю.

Про таке рішення суду 8 лютого “Українським новинам” повідомив представник установи.

При цьому суд продовжив інші зобов’язання нардепа Полякова ще на два місяці – до 9 квітня. Серед них – заборона на виїзд за кордон.

Раніше, в грудні 2017 року, суд зняв з Полякова зобов’язання не виїжджати з Києва і Черкас без дозволу прокуратури.

Улітку Поляков кілька разів відмовлявся виконати рішення суду і надягти пристрій стеження.

Максим Поляков і Борислав Розенблат – фігуранти так званої “бурштинової справи”. У діях Розенблата ГПУ вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму 280 тис. дол., в діях Полякова – ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму 7,5 тис. дол.
Цих депутатів підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів та вчинення інших дій, пов’язаних з видобуванням бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.

Читайте також:
Геометрично-грошова прогресія: нардеп Поляков вніс другу заставу за три місяці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна