Ілон Маск запустив найпотужнішу ракету в світі – Falcon Heavy. ВІДЕО

 

Приватна космічна компанія SpaceX запустила надважку ракету-носій Falcon Heavy.  Зі стартової платформи у Флориді, вона має долетіти до орбіти Марса.

Ілон Маск та команда SpaceX працювали над цією ракетою протягом семи років.

Вантажем на борту ракети є особистий автомобіль Маска Tesla Roadster, а під час польоту в машині гратиме пісня Девіда Боуї “Space Oddity”.
Всередині перебуває манекен, одягнений у скафандр компанії.

 

Falcon Heavy — найпотужніша у світі діюча ракета-носій. Вона має три перших ступені Falcon 9, з’єднані разом. Кожен оснащений дев’ятьма двигунами. Всього Falcon Heavy має 27 двигунів — найбільше в історії космонавтики.

Ракета зможе виводити на низьку навколоземну орбіту 63,8 тонн вантажу, на Марс – 16,8 тонн, а на Плутон – 3,5 тонни.

Вартість запуску вантажів на орбіту в тричі менша, ніж у Delta IV Heavy (найближчий діючий конкурент). Це можливо завдяки багаторазовому використанню трьох перших ступенів Falcon Heavy. Всі вони повернуться на землю. Причому дві з них – бічні прискорювачі – вже літали в космос.

Falcon Heavy — це перша (після Saturn V, яке наразі не функціонує) діюча ракета, яка здатна доставити людей на Місяць і Марс.

SpaceX планує використовувати Falcon Heavy і космічний корабель Dragon для приватних подорожей людей навколо місячної орбіти вже наприкінці 2018 року.

Як повідомляла “Новинарня“, носовий обтічник ракети Falcon з основних виробничих потужностей SpaceX у Хоторні, штат Каліфорнія, на пусковий майданчик на мисі Канаверал у Флориді перевозила українська авіакомпанія “Антонов” – літаком А-124-100 “Руслан”.

Українську компанію обрали, бо в жодної американської фірми немає в розпорядженні літака, здатного вмістити в себе вантаж габаритами більше 4,27 м у висоту і 5,49 м в ширину.

Якби габаритний вантаж не був доставлений 10-13 січня, це призвело б до затримок у плані запусків.

“Руслан” із носовим обтічником для SpaceX прибув до місця призначення у найстисліший термін.

Носовий обтікач Falcon Heavy із Tesla Roadster.
Фото: SpaceX

Якраз дві половини носового обтічника Falcon Heavy оточували автомобіль Tesla Roadster Ілона Маска, запущений у космос.

Читайте також:
“Антонов” перевезе в США ракетні комплектуючі SpaceX
для старту з мису Канаверал

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна