“Антонов” перевезе в США ракетні комплектуючі SpaceX для старту з мису Канаверал

 

Українська авіакомпанія “Авіалінії Антонова”, один із провідних світових операторів важкого транспортного літака Ан-124-100 “Руслан” вантажопідйомністю 150 тонн, забезпечить транспортування ракетних комплектуючих із Лос-Анджелеса на космодром на мисі Канаверал в інтересах американської SpaceX.

Згідно із заявкою українського оператора, розміщеною на сайті Daily Airlines Filings департаменту транспорту США, вантажний рейс, яким на космодром буде доставлено частину головного обтічника ракети-носія загальною масою 28,1 тонни, заплановано на 11-13 січня.

Забезпечення транспортування вантажу є “критично важливим” для SpaceX та її клієнтів з огляду на плани стартової місії компанії.

“Авіалінії Антонова” – авіатранспортний підрозділ ДП “Антонов”, провідного українського розробника та виробника авіатехніки, що входить з 2016 року до держконцерну “Укроборонпром”.
Протягом багатьох років флот авіакомпанії активно задіяний на міжнародному ринку комерційних авіаперевезень нестандартних і надважких вантажів. В активі компанії також виконання стратегічних авіаперевезень у рамках програми НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution).
Флот “Авіаліній Антонова” налічує на сьогодні сім літаків Ан-124-100 “Руслан” вантажопідйомністю 150 тонн, супертранспортник Ан-225 “Мрія” вантажопідйомністю 250 тонн, багатоцільовий Ан-74Т (10 тонн), Ан-22 “Антей” (60 тонн), Ан-26 (5,5 тонни).

У 2016 році США зняли для “Авіаліній Антонова” обмеження, що діють для зарубіжних авіакомпаній, на кількість щорічно виконуваних чартерних авіавантажоперевезень до/з країни у зв’язку з набуттям чинності укладеної в липні 2015 року між США та Україною угоди про повітряні перевезення.

SpaceX мільярдера Ілона Маска – одна з найдинамічніших компаній світового й американського ринку космічних пускових послуг, що просуває на ринку, зокрема, технологію багаторазового використання ракети-носія за рахунок здійснення посадки першого ступеня.
З 2017 року компанія розпочала запуски за допомогою ракети Falcon 9 супутників військового призначення.
SpaceX анонсувала вихід на ринок у 2018 році нової надважкої ракети Falcon Heavy, здатної виводити на низьку навколоземну орбіту 63 тонни вантажу, а також доставку вантажів масою до 16,8 тонни до Марсу.

Читайте також:
SpaceX запустила в космос супутник Zuma із секретною місією для уряду США. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна