Путін приєднав армію самопроголошеної Осетії до сил РФ

 

Окремі підрозділи збройних сил самопроголошеної республіки Південна Осетія увійшли до складу армії Російської Федерації. Закон про ратифкацію угоди підписав президент РФ Володимир Путін.

Про це інформує “Новинарня” з посиланням на РБК. Згідно з документом, законом передбачений порядок “входження окремих підрозділів збройних сил Республіки Південна Осетія до складу збройних сил Російської Федерації”.

Угоду про входження осетинської армії підписали в березні 2017 року. Вона укладена на 25 років і передбачає автоматичну пролонгацію.

Міністерство закордонних справ Грузії засудило прийняття цього закону. Там вважають, що дії Росії спрямовані на фактичну анексію Абхазії та Цхінвальського регіону.

“Ратифікація документа, який відкриває шлях для вступу незаконних збройних формувань окупованого Цхінвальського регіону до складу Збройних сил Росії, є черговим незаконним діянням з боку РФ, спрямованим на фактичну анексію Абхазії і Цхінвальського регіону, що, в свою чергу, є повним ігноруванням основоположних норм і принципів міжнародного права”, – заявляє МЗС Грузії.

У міністерстві також підкреслили, що “такими провокаційними кроками” РФ намагається перешкодити мирному врегулюванню конфлікту і досягненню прогресу на Женевських міжнародних переговорах, а її дії спрямовані на дестабілізацію ситуації у всьому регіоні.
Міністерство закордонних справ Грузії закликає міжнародне співтовариство “належним чином оцінити далекосяжну агресивну політику Росії та вжити ефективних заходів для запобігання незаконним процесам в окупованих регіонах Грузії”.

Нагадаємо, що в 2008 році етнічний регіон Грузії Південна Осетія за підтримки і збройного втручання Росії був повністю виведений з-під контролю влади Грузії.
8 квітня 2010 у Москві було підписано договір про об’єднану російську військову базу в самопроголошеній Південній Осетії. Як заявив російський міністр оборони Анатолій Сердюков, Росія брала на себе повну відповідальність за захист самопроголошеної республіки. У Південній Осетії розміщені близько 5 тисяч російських військових.

Читайте також:
Росія провела вибори до Держдуми в окупованих Абхазії і Південній Осетії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна