У Росії “ліберальний” губернатор Бєлих отримав вирок – 8 років колонії

 

У Москві отримав вирок у справі про хабарництво колишній губернатор Кіровської області, висуванець “ліберальних” сил Микита Бєлих. Пресненський суд засудив його до восьми років колонії суворого режиму.

Як передає агенція РІА “Новости”, екс-губернатору також призначили штраф у розмірі 48 мільйонів рублів (23,8 млн. грн.) і заборонили займати державні посади протягом трьох років після виходу на свободу.

Державне обвинувачення просило для підсудного десять років колонії суворого режиму і штраф 100 мільйонів рублів.

Захист доводив, що Бєлих став жертвою обмови і провокацій та наполягав на виправданні.
Адвокати мають намір оскаржити вирок.

Микиту Бєлих звинувачували в отриманні 200 тисяч євро від бізнесмена Альберта Ларицького і ще 400 тисяч євро від Юрія Судгаймера за підтримку їхнього бізнесу з освоєння лісу в Кіровській області. Згодом суд визнав, що доказів провини екс-губернатора по першому епізоду недостатньо.
У червні 2016 року Бєлих затримали в одному з московських барів під час передачі останнього траншу хабара від Судгаймера. Спочатку при затриманні Бєлих свою провину заперечував, але потім оперативні працівники продемонстрували йому сліди від позначених спеціальним розчином купюр.
Незабаром після затримання президент Володимир Путін зняв Бєлих з посади з формулюванням “у зв’язку з втратою довіри”.
Екс-губернатор провини не визнає.

Варто підкреслити, що Микита Бєлих – колишній опозиціонер, представник так званої “дозволеної опозиції”. У 2005-2008 роках він очолював “Союз правих сил”, брав участь у створенні Об’єднаного демократичного руху “Солідарність”.
Губернатором Кіровської області був призначений у 2009 році.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна