ЗСУ зайняли село Новоолександрівка в “сірій зоні”. КАРТА, ВІДЕО

 

Збройні сили України кілька днів тому взяли під контроль село Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області, розташоване в “сірій зоні” у смузі розмежування.
Про це йдеться в сюжеті Військового телебачення України, оприлюдненому 31 січня.

Новоолександрівка – село на Луганщині, яке в ході українсько-російського протистояння опинилося між підконтрольними Україні територіями та окупованими землями.
Село відноситься до Калинівської селищної ради (смт Калинове – під контролем бойовиків “ЛНР”).
Населення села до війни становило 124 осіб.

Із 2015 року опорні пункти на околицях села були крайніми позиціями ЗСУ з одного боку та позиціями проросійських бойовиків – з іншого.

“Але віднедавна наші воїни покращили своє тактичне положення, просунувшись вздовж лінії розмежування на кілька кілометрів та взявши Новоолександрівку під свій контроль”, – інформує ВТУ.

“У це село ми зайшли кілька днів тому. Противник, звичайно, час від часу намагається повернути втрачене. Вдень працюють і снайпери, і стрілецька зброя інша, вночі місцями пострілюють з великокаліберних кулеметів. Але ми вже міцно вчепилися в цей шматок землі, тому що це наш шматок нашої землі. Так і будемо просуватися далі, але, не спиняючись”, – розповів один із військових.

Зазначається, що зараз в селі залишилося менше 20 жителів, яким військові надають допомогу. Село не газифіковане, з літа 2014 року – знеструмлене.

Взяттям під контроль Новоолександрівки Збройні сили України не порушили Мінські домовленості.
Про це в коментарі УНІАН заявив речник штабу АТО Василь Лабай, підтвердивши входження ЗСУ до населеного пункту.

“Це сталося кілька днів тому. На жаль, деталей операції і всього, що відбувалося, я не можу говорити на широкий загал”, – зазначив Лабай.

“Ми укріпляємо або переоблаштовуємо наші оборонні позиції, на деяких ділянках окремі підрозділи можуть покращувати тактичне положення, але про порушення Мінських домовленостей мови не може бути.
Ми продовжуємо дотримуватись мирного плану президента України, водночас перебуваємо в готовності до будь-якого розвитку подій, відповідати адекватно на дії агресора”, – заявив речник штабу АТО.

За його словами, населений пункт Новоолександрівка, згідно з Мінськими угодами, і так належав до підконтрольної Україні території.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року військові ЗСУ так само зайняли села Травневе і Гладосове в “сірій зоні” неподалік Горлівки.

Читайте також:
Звільнені Травневе й Гладосове на Донеччині отримали
всі борги з українських пенсій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна