Загиблий 30 січня – морпіх Артем Скупейко з Херсонщини

 

За підсумками доби 30 січня внаслідок ворожих обстрілів загинув один український воїн, ще двоє – зазнали поранень. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.
Стало відоме ім’я загиблого – це 22-річний Артем Скупейко з Херсонщини.

“Протягом минулої доби, в районі проведення АТО спостерігалася подальша активність бойовиків російсько-окупаційних військ.
На Донецькому напрямку ворог з 82-мм мінометів та гранатометів, вів вогонь по позиціях наших захисників неподалік Пісків. На Приазов’ї міномети калібру 82-мм були застосовані противником поблизу Лебединського, а великокаліберні кулемети і стрілецька зброя – біля Водяного.
Загалом, минулої доби, зафіксовано три обстріли сил АТО з боку окупантів”, – сказано у зведенні.

Як інформував штаб напередодні, український військовий загинув на Приазов’ї, в районі Водяного – вдень, коли противник вів вогонь по позиціях сил АТО з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Херсонський обласний військовий комісаріат повідомив ім’я полеглого: “Близько 13:30 під час виконання бойових завдань в районі населеного пункту Талаківка Донецької області куля ворожого снайпера трагічно обірвала юне життя військовослужбовця військової частини А2802 старшого матроса Скупейко Артема Вікторовича, 1995 року народження, мешканця смт Горностаївка”.

Зазначається, що Артем Скупейко народився 22 березня 1995 року в Горностаївці на Херсонщині.

УТОЧНЕНО. Скупейко був морпіхом, військовослужбовцем 36-ї окремої бригади морської піхоти (ППД – Миколаїв). Про це інформує 36 омбр, висловлюючи співчуття рідним та близьким покійного.

Прощання з героєм відбудеться 1 лютого 2018 року в смт Горностаївка.

За підрахунками “Новинарні“, Артем Скупейко – 12-та бойова втрата українських військ з початку року.
Попереднього разу військовий Нацгвардії Мирослав Сливка загинув унаслідок снайперського обстрілу 27 січня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна