У Севастополі судять за “екстремізм” українського активіста Ігоря Мовенка

 

Підконтрольний РФ Гагарінський районний суд окупованого Севастополя у середу, 31 січня, провів засідання за обвинуваченням Ігоря Мовенка в “публічних закликах до екстремізму”.

Як передає видання “Крим. Реалії”, суд допитав двох свідків обвинувачення – співробітника ФСБ Росії та двох студентів.

Допитаний ФСБшник Олексій Мурса, який проводив обшук у квартирі Мовенка, на допиті заперечував, що після слідчих дій чинив на обвинуваченого психологічний тиск.

Також на засіданні допитали двох студентів, які є членами групи “Крим – Україна”. Вони заявили, що бачили коментарі Мовенка в соцмережах, і визнали їх екстремістськими.
При цьому обидва повідомили, що підтримують приєднання Криму до Росії, а до групи “Крим – Україна” додалися “заради інтересу”.

Надалі в ході засідання з’ясувалося, що рідний брат одного з цих свідків – співробітник ФСБ.

Також на засіданні допитали понятого, який був присутній на обшуку. Він підтвердив, що Мовенко при проведенні слідчих дій був у наручниках і обмежений у пересуванні.

Наступне засідання заплановано на 5 лютого.

Як відомо, 16 грудня 2016 року в окупованому Криму співробітники ФСБ забрали Мовенка з роботи, після чого побили і пригрозили кинути до СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі.
Раніше у вересні Мовенка побили в Севастополі за розміщену на велосипедній рамі символіку батальйону “Азов”. Нападник на Мовенка назвався співробітником поліції.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна