Путіну образливо, що його прізвища немає в “кремлівському списку” США

 

Росія наразі утримається від кроків у відповідь після публікації в США “кремлівського списку”.
Про це Володимир Путін сказав 30 січня на зустрічі зі своїми довіреними особами як кандидат у президенти.

“Ми очікували на цей список. І не буду приховувати, ми готові були зробити кроки у відповідь, причому серйозні, які скотили б наші відносини до нуля зовсім. Ми утримаємося поки від цих кроків”, – сказав Путін, якого цитують російські ЗМІ.

Також Путін заявив, що до “кремлівського списку” Вашингтон, по суті, вніс “усіх громадян Росії”.

Глава РФ нагадав, що в цьому списку – представники адміністрації президента, уряду і найбільші бізнесмени.

“За кожним із цих людей і за кожною з цих структур стоять пересічні громадяни нашої країни. Трудові колективи, цілі галузі виробництва – по суті, всіх нас, усі 146 мільйонів [громадян Росії] занесли до якогось списку. У чому сенс таких дій, я не розумію”, – сказав Путін.

Він поскаржився, що до списку внесли його радника, який очолює раду при президенті РФ із прав людини.
“Отже що, і всіх правозахисників туди внесли, чи що, разом із ним? Так вони хочуть боротися за права людини чи вони будуть санкціонувати тих, хто у нас бореться за права людини? До цього списку внесли співробітницю адміністрації, яка є омбудсменом із питань дитинства, і водночас ставлять питання про повернення до практики усиновлення наших дітей американцями. Так вони хочуть цим займатися чи вони піддаватимуть всіх санкціям, хто займається у нас цією сферою діяльності? Вони чого хочуть? Вони повинні самі для себе це вирішити, чого вони хочуть”, – заявив Путін.

За його словами, “це, безумовно, недружній акт, він ускладнює російсько-американські відносини, які й без того в скрутному становищі перебувають, і завдає шкоди, безумовно, міжнародним відносинам загалом”.

Відповідаючи на запитання, як він ставиться до того, що його прізвища немає в цьому списку, Путін сказав: “Образливо”.

Він заявив, що РФ має намір уважно стежити за тим, як розвиватиметься ситуація.

“Тому що там є ще якийсь секретний список, у цьому списку, кажуть, якісь прізвища з якимись зірочками, треба з цим розібратись, як це буде все відбуватись”, – додав глава Кремля.

При цьому Володимир Путін заявив, що Росія хоче розвивати відносини з США.

“Ми не зацікавлені в тому, щоб згортати відносини, ми, навпаки, хочемо розвивати наші відносини зі Сполученими Штатами. Впевнений, що в цьому зацікавлений народ Сполучених Штатів, народ Росії, й у світі зітхнуть із полегшенням, якщо побачать, що дві найбільші ядерні держави вибудовують відносини по-сучасному, з повагою один до одного. Але всі повинні розуміти, що нескінченної здачі позицій очікувати неможливо”, – підкреслив Путін.

За його словами, Росія не збирається “лізти на рожен” і загострювати ситуацію, але буде терпляче вибудовувати відносини з США настільки, наскільки вони до цього готові.

Читайте також:
Клімкін: “кремлівський список” приверну увагу G7
і наверне миротворців для Донбасу

Як повідомляла “Новинарня“, Міністерство фінансів США 29 січня представило так звану “кремлівську доповідь” – список 210 наближених до президента РФ Володимира Путіна осіб, урядовців і олігархів, проти яких можуть бути введені санкції.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна