Мінфін США про “кремлівську доповідь”: чекайте санкцій на основі секретної частини

 

Сполучені Штати Америки найближчим часом запровадять нові санкції проти Росії, виходячи з опублікованої урядом у Вашингтоні так званої “кремлівської доповіді”.
Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін у вівторок, 30 січня, під час слухань у банківському комітеті Сенату, відповідаючи на критику демократів щодо незапровадження нових обмежувальних заходів для РФ.

“У найближчому майбутньому ви побачите додаткові санкції”, – сказав Мнучін, якого цитує DW.

Він запевнив, що було виконано “надзвичайно багато роботи”, а нові обмежувальні заходи значною мірою базуватимуться на секретних даних розвідки, які увійшли в доповідь і наразі не відомі ЗМІ.

“У найближчі кілька місяців, може упродовж місяця, я хочу бути обережним, беручи таке зобов’язання”, – зазначив міністр, якого цитує агенція AFP.

Мінфін США в окремому поясненні зазначив, що оприлюднена несекретна частина “кремлівської доповіді” не вказує на те, що зазначені в ній 210 осіб причетні до злочинної діяльності і що вони вже опинилися під санкціями.
Водночас у відомстві не виключають, що обмеження проти цих осіб таки будуть запроваджені.

Міністерство лише констатувало, що цей список був представлений в рамках доповіді відповідним комітетам Конгресу США на виконання розділу 241 закону CAATSA (Акту протистояння противникам Америки через санкції).

Державний департамент США після публікації доповіді заявив, що на даний момент немає потреби запроваджувати нові санкції проти РФ, оскільки закон, ухвалений влітку минулого року Конгресом, діє як фактор стримування.

Читайте також:
Путіну образливо, що його прізвища немає в “кремлівському списку” США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна