Забороненою зброєю в заборонений період. Подробиці вбивства чиновника РДА на високопосадовому полюванні

 

Полювання в Сумській області, під час якого застрелили заступника голови Лебединської райдержадміністрації Івана Легкого, проходило за участі інших обласних високопосадових силовиків та з грубими порушеннями закону.
Про це пише журналіст Станіслав Речинський, редактор сайту ОРД і радник глави МВС Авакова.

За його словами, підозрюваний у вбивстві Легкого – приватний підприємець Сергій Коваленко.

Загалом на полюванні разом із єгерем було дев’ять осіб, полювали на кабана.

“Підозрюваний стріляв вздовж номерів, що є грубим порушенням правил полювання. А ще більш диким є те, що він стріляв картеччю. Що суворо заборонено на всій території України. Плюс, зараз не сезон полювання на кабана. Ну, і склад мисливчиків показовий. Чиновник райдержадміністрації, прокурор, мент-економіст і приватні підприємці. Шкода, що картеч вбила тільки одного”, – йдеться у повідомленні Речинського в соцмережі.

Крім Івана Івановича Легкого, зазначає радник міністра, також на полюванні були присутні прокурор Сумської міської прокуратури Рекуненко Борис Павлович, старший оперуповноважений управління захисту економіки УМВС в Сумській області Кисіль Євген Володимирович, приватний підприємець Іваницький Олег Васильович, пенсіонер Лагуткін Юрій Леонідович, Ломинський Володимир Ілліч, водій підприємства “Полтавагазводобування”, єгер і син убитого.

Журналіст ставить риторичні запитання: чому єгер не перешкодив багатьом порушенням законодавства і брав у ньому участь? чому прокурор, поліцейський і чиновник адміністрації брали участь у цьому злочині?
“І як ви думаєте, при такій тісній дружбі, чи бачитиме прокурор будь-які порушення в діях чиновників райадміністрації? В діях поліцейського? Чи дотримуватимуться законодавства України підприємці – учасники спільного полювання, сподіваючись на допомогу друзів по полюванню? Чи ці незаконні полювання – міні-випадок кругової поруки? Коли всі замазані в злочинах і тому один одного завжди покриватимуть?” – пише Речинський.

“Кругова порука. І не тільки в райцентрі Сумської області, а по всій країні. Всі замазані і всі один одного покривають”, – констатує журналіст.

У поліції заявляли, що кваліфікують подію як нещасний випадок. Про остаточну кваліфікацію обіцяють повідомити пізніше, зазначає УНІАН.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна