Суд відправив Саакашвілі під нічний домашній арешт, він пообіцяв Порошенку імпічмент

 

Апеляційний суд Києва встановив запобіжний захід у вигляді нічного домашного арешту для колишнього президента Грузії, лідера політичної партії “Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі.

Таке рішення суд виніс на засіданні сьогодні, 26 січня, повідомляє “Українська правда“.

 “Суд постановив: клопотання прокурора… задовольнити частково. Застосувати відносно Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту (за адресою проживання на вулиці Костьольній. – Н) у певний період доби – з 22-ї години до 7-ї години наступної доби”, – оголосив головуючий суддя Олег Присяжнюк.

Суд також зобов’язав Саакашвілі на першу вимогу з’являтися до прокурора, слідчого або суду та не виїздити з Києва без дозволу прокурора.

“Позор! Це не суд! Це продажні тварі!”, – почав вигукувати Саакашвілі ще до того, як суддя завершив зачитувати рішення.

Прихильники Саакашвілі в залі судового засідання також почали шуміти і скандувати “Ганьба!”, не погоджуючись з рішенням суду.

Через це суддя не дочитав решту рішення, і для журналістів залишилося невідомим, на який строк діє рішення Апеляційного суду та чи зобов’язаний буде Саакашвілі носити електронний браслет.
Прокурор просив застосувати до нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета – необхідність цього сторона обвинувачення пояснювала тим, що Саакашвілі може узгоджувати свої свідчення з іншими підозрюваними.

Водночас четверо народних депутатів – Юлія Тимошенко, Ігор Луценко, Віталій Купрій та Юрій Дерев’янко – повідомили, що готові взяти екс-президента Грузії на поруки.

“Я приймаю виклик злодія-президента Порошенка. Це прямий призив, щоб обмежити мою політичну діяльність. Я оголошую, що ми будемо продовжувати марші за відсторонення Порошенка від влади. У найближчі дні ми оголосимо про початок масових акцій з метою відсторонення мирним способом і зміну влади бариг в Україні”, – заявив Саакашвілі.

“Петро Олексійович, не на того нарвались! Я буду боротися, доки жоден з бариг і жоден з олігархів не буде керувати Україною, буду боротися попри всі договорняки проти мене!” – запевнив лідер РНС.

“Ми будемо йти до кінця! Жодні потуги, щоб обмежити мене в пересуванні, в спілкуванні з людьми, закрити мене вдома, у них не спрацюють”, – сказав Саакашвілі, повідомивши,  що в суботу він збирався їхати у Львів, а в неділю – у Вінницю.

“Їх це не влаштовує. Розумію, що вся ця система мене боїться. Вони не хочуть, щоб я був у вечірніх ефірах. Але ми цю боротьбу виграємо. Що б вони не робили, ми переможемо!” – підсумував попередній президент Грузії.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 грудня 2017 року Печерський райсуд Києва відмовив у запобіжному заході у вигляді цілодобового домашнього арешту для Саакашвілі, про що клопотала Генпркуратура.
Суддя Лариса Цокол, зачитуючи рішення, зазначила, що “суд вирішив клопотання прокурора у кримінальному провадженні… про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваного Саакашвілі залишити без задоволення”.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що прокуратура оскаржуватиме це рішення.

Йому інкримінують ч 2. статті 256 – “Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності”.

Генпрокуратура стверджує, що Саакашвілі домовлявся з олігархом-утікачем Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

Апеляційний суд Києва чотири рази – 22 грудня 2017 року, 3 січня, 11 січня та 19 січня 2018 року – переносив розгляд апеляційної скарги на рішення Печерського суду.

Читайте також:

Суд у Тбілісі дав Саакашвілі три роки тюрми заочно. РЕАКЦІЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна