Волкер у Києві зустрівся з Муженком

 

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер у вівторок, 23 січня, зустрівся в Києві з начальником Генштабу ЗС України Віктором Муженком.

Про це повідомила прес-служба ГШ у “Фейсбуці”.

“У ході зустрічі генерал армії України Віктор Муженко поінформував американського дипломата про поточну ситуацію на сході України. Сторони обмінялися поглядами щодо актуальних питань регіональної безпеки і перспектив розвитку двосторонніх відносин між Україною і США в оборонній сфері”, – йдеться в повідомленні Генерального штабу.

Участь у зустрічі в приміщенні Міноборони взяла також посол США в Україні Марі Йованович, інші представники Генштабу ЗСУ тощо.

Як відомо, спецпредставник Держдепу США Курт Волкер прибув в Україну 23 січня.
Напередодні в коментарі українській службі “Голосу Америки” він повідомив, що поїде 24 січня на Донбас, щоб ознайомитися з ситуацією в регіоні, а 25 січня проведе зустрічі з українськими посадовцями в Києві.

26 січня в Дубаї Волкер планує зустрітись з помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Під час переговорів сторони обговорять ситуацію в зоні збройного конфлікту на сході України, перспективи введення та можливий формат миротворчої місії.

Курт Волкер назвав “кроком назад” минулу зустріч із Сурковим, що відбулася 13 листопада в Белграді. Він наголосив, що Росія була не готова до сприйняття ідеї про введення повноцінної миротворчої місії ООН на Донбасі.
Тоді, як інформувала “Новинарня“, Росія прийняла лише три поправки США щодо резолюції про миротворців на Донбасі з 29.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна