На антикорупційний марш в Румунії вийшли понад 50 тисяч людей

 

В антикорупційному “Марші надії” в столиці Румунії взяли участь понад 50 тисяч людей осіб.
Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на румунські ЗМІ.

“Ми пройшли дуже довгий шлях до Бухареста. Прибули з міста Клуж, щоб сказати “Ні корупції”. Влада повинні усвідомити, що владою є ми, представники народу, а не політичні партії”, – заявив один з учасників акції 20 січня.

Аналогічні маніфестації, які зібрали загалом десятки тисяч учасників, пройшли не тільки в інших великих містах Румунії, а й у багатьох європейських країнах, де представники румунської діаспори протестували перед будівлями дипломатичних представництв Румунії.

Раніше представники правлячої Соціал-демократичної партії затвердили ряд законодавчих поправок, які суттєво обмежують права президента при призначенні прокурорів і керівника Антикорупційного управління, а також пом’якшують покарання для чиновників-корупціонерів.
Свою стурбованість з цього приводу висловили представники ЄС, США, Канади та ін.

Читайте також:
Під тиском вулиці уряд Румунії скасував амністію корупціонерів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.