Ватажки “ДНР” не зацікавлені у відновленні роботи Vodafone в ОРДО

 

Прес-центр штабу АТО поширив заяву української сторони СЦКК, в якій ідеться про те, що 19 січня фахівцями компанії “Vodafone Україна” за сприяння української сторони СЦКК, штабу АТО та СММ ОБСЄ в Україні завершено ремонтні роботи щодо відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора в районі населеного пункту Весела Гора (Луганська область).

“Це дозволяє у повному обсязі забезпечити послугами мобільного зв’язку усіх абонентів Vodafone, які проживають на окупованій частині Луганської області”, – зазначила в УС СЦКК.

“Разом з тим, усі заявки компанії «Vodafone Україна» на проведення ремонтно-відновлювальних робіт пошкодженого обладнання в районі населеного пункту Оленівка (Донецька область), підтверджені гарантіями безпеки штабу АТО та, за сприяння СММ ОБСЄ, передані ОРДО, залишаються без реалізації. На цей час гарантій безпеки проведення робіт з боку ОРДО не надано”, – наголосили в українському командуванні.

На думку української сторони СЦКК, все це є свідченням незацікавленості керманичів ОРДО у відновлені роботи мобільної мережі оператора “Vodafone Україна” на окупованій частині Донеччини.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 січня мобільний оператор “Vodafone Україна”, який єдиний надавав послуги зв’язку ОРДЛО з рештою України, перестав працювати на окупованих територіях Луганської і Донецької областей. Це спричинило хвилювання серед населення ОРДО та переселенців, у яких залишаються родичі на окупованій території.

Бойовики і сепаратисти “ДНР” заявляють, нібито кабель зв’язку пошкодили ЗС України біля окупованої Оленівки.

Наразі в ОРДО діє тільки сепаратистський оператор мобільного зв’язку “Фенікс”, який не дає змоги телефонувати в Україну. За даними онлайн-ресурсів “ДНР”, через відсутність альтернативи жителі ОРДО кинулися купувати стартові пакти “Фенікса”, і за цей час абонентами стали сто тисяч осіб.

Також у Донецьку повідомляють про зростання числа бажаючих користуватися стаціонарним телефонним зв’язком підприємства “Комтел” – “віджатої” філії “Укртелекому”.

Читайте також:
“Мобільна” криза “ДНР”: Vodafone хоче ремонтувати кабель,
Захарченко – “віджимати” Vodafone

Розпач і гнів, але не в той бік: ОРДЛО залишилось
без останнього українського мобільного оператора

Сепаратисти ОРЛО встановили драконівські тарифи на дзвінки в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна