Порошенко закликав спікера парламенту Грузії приєднатися до санкцій проти РФ

 

Президент Петро Порошенко закликав Грузію приєднатися до роботи з удосконалення механізму санкцій проти Росії.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України за підсумками зустрічі з головою парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе 19 січня.

“Глава держави зазначив, що в даний час проводиться робота по удосконаленню механізму санкцій проти Росії, і грузинська сторона може до неї приєднатися”, – зазначили на Банковій.

“Ми можемо додати [до санкцій] грузинську складову за [окуповані Росією] Південну Осетію і Абхазію”, – сказав Порошенко.

Співрозмовники підтвердили взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності обох країн.

Порошенко висловив подяку грузинській стороні за надання можливості для проходження курсу реабілітації українських військовослужбовців, які отримали поранення в зоні АТО, а також членів їх сімей.

Крім того, сторони підкреслили важливість імплементації підписаної в ході державного візиту Петра Порошенка в Грузію в липні 2017 року Декларації про встановлення стратегічного партнерства між Україною і Грузією.

Була підкреслена взаємна зацікавленість у поглибленні міжпарламентських зв’язків між двома країнами. Йшлося про тісну координацію позицій в рамках міжнародних парламентських асамблей, насамперед у Парламентській асамблеї Ради Європи, і міжнародних організацій.

Іраклій Кобахідзе зазначив, що високий рівень грузинської делегації в Україні демонструє особливий інтерес Грузії до співпраці з Україною у політичній та економічній сферах.

Читайте також:
Грузія не хоче приєднуватись до санкцій ЄС проти Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна