Парубій закрив сесію. Закон про деокупацію “завис” до лютого

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій у п’ятницю, 19 січня, закрив 7-му сесію парламенту.

“Вона (сесія) була складною, як і усі сесії, але це була продуктивна робота всього залу”, – сказав Парубій, зазначивши, що закони для реалізації запланованих реформ були ухвалені Верховною Радою повністю.

“За час сьомої сесії ми обговорили 197 питань, прийняли 94 рішення – у тому числі 62 закони прийняли в цілому, затвердили 16 постанов, 16 законів проголосували в першому читанні”, – розповів спікер, виділивши як “важливе досягнення” вчасне прийняття закону “Про державний бюджет на 2018 рік”.

У фінальній промові він заявив, що наступна, 8-ма сесія, відкриється 6 лютого, і “ключовим питанням Ради має бути питання безпеки і оборони”.

Спікер зазначив, що напередодні, 18 січня, на засіданні РНБО було затверджено законопроект про національну безпеку України – “це масштабний і системний документ, який важливий і для організації системи безпеки в країні, і для інтеграції України в НАТО”. “Я певен, ми зможемо швидко цей закон внести до порядку денного, обговорити і ухвалити”, – сказав Парубій.

Крім того, зазначив він, Верховна Рада має ухвалити низку законопроектів, які необхідні виконання угоди України про асоціацію з Європейським Союзом.

На завершення сесії голова ВР не зміг підписати ухвалений напередодні закон “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях” (так званий “закон про деокупацію”), оскільки депутати фракції “Опозиційний блок” пропонують Раді скасувати результати голосування.

Відповідний проект постанови №7163-П “опоблоківці” Юрій Бойко, Олександр Вілкул та Михайло Папієв зареєстрували 19 січня.

 Відтак спікер не може підписати закон, поки парламент не відхилить цю постанову. А зробити це можна буде не раніше 6 лютого.

 

Читайте також:
Закон про деокупацію розширює можливості для збройної відсічі агресії РФ,
– Турчинов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна