Закон про деокупацію розширює можливості для збройної відсічі агресії РФ – Турчинов

 

Закон “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях” значно посилює позиції України в міжнародних судах та перекреслює спроби Російської Федерації замаскувати війну проти України під “миротворчу операцію”.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

Турчинов зауважив, що згаданий законопроект було ухвалено, “незважаючи на шалений опір провокаторів, які працюють проти нашої країни, та істерію Росії”.

За словами секретаря РНБО, цей закон створює правові і організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.

“Окрім того, розширюючи можливості для використання Збройних сил України, інших військових формувань, він посилює наші позиції щодо відсічі збройній агресії Російської Федерації та відновлення територіальної цілісності України“, – наголосив Турчинов.

Він також додав, що позаяк Російська Федерація цим законом “чітко і недвозначно визнана державою агресором, а території окремих районів Донецької і Луганської областей окупованими, це повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під «миротворчу операцію» та значно посилює позицію нашої країни в міжнародних судах“.

Як повідомляла “Новинарня“, сьогодні, 18 січня, Верховна Рада ухвалила закон “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”, відомий також як закон про деокупацію Донбасу.
За його ухвалення проголосували 280 народних депутатів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна