У ДПСУ підтвердили, що нелегалів в Угорщину доправив літак Ан-2 з Авдіїівки

 

Угорські правоохоронці затримали легкомоторний літак Ан-2 з України, на якому 11 нелегалів незаконно перетнули українсько-угорський кордон.

Як повідомили угорські ЗМІ 17 січня, літак-“кукурузник” приземлився вночі в селі Каллошемен в окрузі Сабольч-Сатмар-Берег на прикордонній території. Його випадково помітив працівник поліції, який мешкає у селі.
Було затримано 11 вихідців з Азії – вісьмох в’єтнамців та трьох громадян Афганістану. При цьому місцеперебування пілота нез’ясоване.

Українські прикордонники підтвердили факт події. Про це розповів “Укрінформу” помічник голови ДПСУ Олег Слободян: “Дійсно така ситуація мала місце. Літак вилітав з тилових районів, які розташовані далеко від державного кордону”.

Речник Держприкордонслужби зауважив, що літак прикордонники не могли зупинити, бо ДПСУ не має засобів, які можуть зупинити авіасудно, котре перетинає повітряний простір України.

За словами Слободяна, спільно з угорською стороною буде проведено розслідування стосовно цієї ситуації – визначення кола осіб, причетних “до цієї оборудки”.

Слободян поінформував, що особа, яка є власником літака, має постійне місце проживання – місто Авдіївка Донецької області.

Олег Слободян також наголосив, що інформацію про власника цього літака та можливу його причетність до незаконної діяльності прикордонники свого часу передавали до компетентних органів, і тепер необхідно з’ясувати, чому не було відповідної і своєчасної реакції на повідомлення Держприкордонслужби.

Нагадаємо, раніше на Буковині прикордонники виявили покинутий за селом літак контрабандистів із перебитим номером.

Читайте також:
Докі плюс ДПСУ. Прокуратура розповіла, як контрабандист
на Закарпатті приватизував 5 км держкордону

Наступник “кукурудзника” Ан-2-100 встановив світовий рекорд. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна