“Хай їм присниться Мультик”. Луценко розповів про нові затримання у Миколаєві

 

Увечері в понеділок, 15 січня, поліція і прокуратура в Миколаєві затримали на гарячому членів ОЗУ, керівником якого є заступник голови фракції “Опозиційний блок” у міськраді Ігор Копійка.
Як передає “Новинарня“, про це у своєму “Фейсбуці” повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, “затримано на гарячому членів злочинної організації, керівником якої є заступник голови фракції «Опозиційний блок» Миколаївської міської ради Копійка І. М. за участі свого сина Копійки М. І., помічника, двох керівників підконтрольних йому підприємств у сфері ЖКГ”.

“Ця організація систематично протягом 2016-2017 років здійснювала розкрадання бюджетних коштів. У грудні 2017 року члени ОЗУ, намагаючись приховати свою злочинну діяльність, були викриті на передачі хабара у сумі 250 тисяч гривень співробітнику прокуратури, який завчасно повідомив про це своє керівництво”, – зазначив Луценко.

Він додав, що станом на тепер затримано п’ятьох учасників злочинної групи.

Як інформує місцеве видання “Преступности.нет“, обшуки проводилися за місцем проживання депутата Копійки, а також в офісі його дружини – Світлани Ласурія, депутатки Миколаївської облради від “Опозиційного блоку”, нотаріуса.

Кримінальне провадження було відкрите слідчим управлінням ГУНП в Миколаївській області за ст. 369 ККУ (“пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі”).

Затриманий син депутата Копійки Микола виконував функції його помічника.

“Хай присниться їм мультик”, – написав генпрокурор, маючи на увазі кримінального діяча Михайла Титова на прізвисько “Мультик”, якого було затримано в серпні 2017 року.
Тоді Юрій Луценко – після серії обшуків у місцевих депутатів і підприємців – також повідомляв про п’ятьох затриманих осіб, а також про вплив Титова на фракцію “Опоблоку” в Миколаєві.
Півроку тому обшуки проводилися зокрема і в депутата Ігоря Копійки.
Наразі Титов залишається в СІЗО.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна