Генпрокурор Луценко назвав своєю головною помилкою сварку з НАБУ

 

Своєю головною помилкою на посаді генерального прокурора Юрій Луценко назвав конфлікт із Національним антикорупційним бюро.
Як передає “Новинарня“, про це він сказав в інтерв’ю виданню “Новое время“.

“Помилки. Помилкою можна вважати, що я дав себе втягнути у дискусії з НАБУ. Не я був ініціатором, але мушу визнати, що публічні голосні суперечки завдали шкоди усій системі”, – сказав Луценко.

“На щастя, нещодавно [голова НАБУ] Артем Ситник був у цьому кабінеті, і він визнав це, і я визнав це. Зараз ми стараємося знайти спільне у нашому різному баченні законодавства”, – додав генпрокурор.

Відповідаючи на запитання про найбільші досягнення на посаді, Луценко, який очолює ГПУ з травня 2016 року, сказав: “Я вважаю найбільшим досягненням злам старої командної вертикально орієнтованої каральної системи. Можу з гордістю сказати, що зараз її не існує. На сьогоднішній день ні я, ні мої заступники не можуть нікого ні зняти, ні призначити. Це ключова умова. Зараз знімають, призначають виключно органи самоврядування, які були створені самими прокурорами на з’їздах. Я лише підписую їхні рішення без жодного права їх змінити”.

“Друга історія — у нас (Генпрокуратури) скасовано слідство”, – зазначив також він.

Крім того, Юрій Луценко відзначив кадрове скорочення, оновлення органів прокуратури і збільшення платні працівникам відомства.

“І зрештою, ми скоротилися на чверть. Ми підняли [прокурорам] зарплату вдвічі, на неї можна жити. Сьогодні сотні вакансій заповнюються людьми з-поза системи. Через два-три роки ці люди з місцевих прокуратур піднімуться вище.

“Також вважаю великим досягненням процес над Януковичем за обвинуваченням у державній зраді.
Вважаю надзвичайно важливим і те, що до 80% справ Майдану є доведеними.
І третя ланка — сучасна корупція. Закон передбачає, що це виключно кометенція НАБУ. Тим не менше, ми знаходимо юридично виписані можливості підставити плече в діяльності НАБУ і цього року ми не тільки затримали понад 9 тисяч корупціонерів, не тільки передали близько 3 тисяч справ у суди, але й отримали 1,5 тисячі вироків”, – заявив також генпрокурор.

Читайте також:
Генпрокурор Луценко наполягає на суді над автомайданівцями,
які кидали яйцями в нардепа Барну

Луценко вважає, що всі агенти НАБУ поза законом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна