Японія поставила в українські лікарні грантове обладнання на $3,6 млн.

Уряд Японії завершив поставку в 11 українських лікарень медичного обладнання на 3,6 млн. доларів.
Це обладнання закуплене на кошти непроектної грантової допомоги в рамках всесвітньої програми “Офіційна допомога в цілях розвитку”, повідомила 11 січня в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, загалом у рамках цієї програми уряд Японії поставив в українські клініки вісім цифрових рентгенівських систем Radrex і шість енодскопічних систем Evis Exera ІІІ, передає агенція “Інтерфакс-Україна“.

Рентгенівські системи поставлені в обласні лікарні Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської та Житомирської областей, а також у Біловодську центральну районну лікарню, Старобільське районне територіальне медичне об’єднання і Дрогобицьку міську лікарню №1.

Грантова програма діє з 2014 року. Устаткування за програмою закуповувало британське агентство Crown Agents, яке співпрацює з урядом Японії у сфері закупівель в галузі охорони здоров’я.

Читайте також:
В Україні стартував Рік Японії. Порошенко наказав садити сакури

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна