Держдеп США поділив усі країни на 4 категорії за рівнем загроз для туристів. Україна – не Росія

 

Держдепартамент США оприлюднив нові рекомендації для американських подорожувальників, порадивши їздити до України з обережністю, а від поїздок до Росії – утримуватися.

Документ із застереженнями щодо ризиків у тій чи іншій країні опубліковали 10 січня.

Усі країни світу в порадах Держдепу поділені на чотири групи. В першій групі – країни, де достатньо дотримуватись стандартних запобіжних заходів. Серед багатьох інших країн, тут згадані Канада, Швейцарія, Австрія, скандинавські країни, всі східноєвропейські держави Євросоюзу, деякі колишні республіки СРСР і багато інших.

Україна – у другій групі, де, за оцінкою Вашингтона, необхідна підвищена обережність, через загрозу терактів, а також у зв’язку зі “злочинністю і заворушеннями”.
У цей список потрапили також ряд західноєвропейських країн, включаючи Німеччину, Велику Британію і Францію.
Також до другої групи занесли Бразилію, Індію, Китай, Саудівську Аравію та ін.

Подорожі до країн третьої групи, куди потрапила Росія, влада США рекомендує переглянути. У Держдепі таку оцінку пояснили тим, що в РФ зберігається небезпека тероризму, а американські громадяни там “часто” піддаються різним утискам.
У цю ж групу з різних причин внесені Венесуела, Куба, Нігер, Судан, Пакистан, Туреччина тощо.

Через потенційну небезпеку для життя американська влада не радить своїм громадянам їздити в країни четвертої категорії, де опинилися Афганістан, Ірак, Іран, Лівія, Північна Корея, Сирія, Сомалі і ряд інших держав.

Читайте також:
В МЗС розробили рекомендації для громадян України,
які подорожують за кордоном

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна