В МЗС розробили рекомендації для громадян України, які подорожують за кордоном

 

З огляду на високий рівень терористичних загроз і стихійні лиха, що трапляються останнім часом у світі, Міністерство закордонних справ оприлюднило рекомендації громадянам України, які виїжджають за кордон.

У зв’язку з загостренням безпекової ситуації через терористичні акти, що були вчинені останнім часом у країнах Європи, Азії та Африки, а також стихійними лихами (пожежами у Південній Європі, повенями в Азії), громадянам України, які планують подорож за кордон або вже перебувають за межами держави, рекомендують дотримуватися заходів безпеки, уникати місць масових скупчень людей, неухильно дотримуватися правил перебування іноземців у країнах перебування, виконувати усі законні вимоги представників державних органів влади, рекомендації рятувальних служб і стежити за повідомленнями правоохоронних органів.

Також громадянам України радять за кордоном проявляти обережність та підвищену пильність, уникати місць проведення протестних акцій, масових зібрань, мітингів.

А в разі потрапляння у зону стихійного лиха – дотримуватися вимог і рекомендацій рятувальних служб та правоохоронних органів.

Поради щодо дій населення у надзвичайних ситуаціях розміщені на офіційному сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій у розділі “Абетка безпеки“.

Іноземні сервери з надзвичайних ситуацій та посилання на веб-сторінки рятувальних служб країн світу розміщені на сайті ДСНС.

У випадку надзвичайної ситуації, загрози життю та здоров’ю, МЗС рекомендує громадянам України невідкладно повідомляти про це місцеві правоохоронні органи, рятувальні служби, а також на “гарячу лінію” посольства або консульської установи України в країні перебування.

Контакти консульських установ України за кордоном та іншу корисну інформацію можна знайти на сайті “Поради подорожуючим від Консульської служби України“.

Також можна повідомляти про надзвичайні ситуації на цілодобову гарячу лінію МЗС України за номером телефону: +38-044-238-16-57 або на адресу електронної пошти [email protected].

Читайте також:

Серед жертв терактів у Барселоні – громадяни 18 країн, українців немає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна