Серед жертв терактів у Барселоні – громадяни 18 країн, українців немає

 

Департамент консульської служби МЗС України повідомляє, що українців немає серед загиблих або поранених під час теракту в Барселоні, який стався 17 серпня.
Про це йдеться в повідомленні ДКС у “Твіттері”.

“Попередня інформація про громадянство загиблих і поранених у Барселоні: українців серед них немає”, – зазначили у службі.

Як повідомляє DW.com з посиланням на представників служби цивільного захисту населення Іспанії, серед жертв теракту – громадяни 18 країн. Крім Іспанії – також Франції, Німеччини, Нідерландів, Аргентини, Венесуели, Бельгії, Австралії, Угорщини, Перу, Румунії, Ірландії, Греції, Куби, Македонії, Китаю, Італії й Алжиру. Однак точних даних щодо того, хто з них поранений, а хто загинув, наразі немає.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 17 серпня в результаті навмисного наїзду мікроавтобуса на пішоходів на бульварі Рамбла в туристичному кварталі в центрі Барселони (Іспанія) загинули щонайменше 13 осіб, майже сто отримали поранення, 15 з ним – у важкому стані.

Мікроавтобус, за кермом якого сидів терорист, звернув з проїжджої частини і врізався в перехожих на бульварі. Влада оголосила про затримання водія мікроавтобуса. Його спільник був ліквідований в перестрілці з поліцією.

Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”.

В іншому каталонському місті – Камбрілс – в ніч із четверга на п’ятницю, 18 серпня, зловмисники збили мінівеном ще вісім людей, завдавши їм травм, очевидно, намагаючись повторити вчинене за кілька годин до цього нападу в Барселоні.

У ході поліцейської спецоперації в Камбрільсі були спершу застрелені четверо підозрюваних. Згодом стало відомо, що п’ятий терорист, знешкоджений і поранений в Камбрільсі, також помер.

Поліцейські повідомили про те, що знайшли в Камбрілсі нерозірваний пояс шахіда.

Того ж дня, 17 серпня, в муніципалітеті Альканар у Каталонії прогриміли два вибухи, загинула одна людина і близько десяти отримали поранення (в тому числі кілька поліцейських). Глава поліції Каталонії Хосеп Луїс Траперо заявив про можливий зв’язок вибухів в Альканар і теракту в Барселоні.

ЦРУ попереджало поліцію Каталонії про загрозу теракту у Барселоні за два місяці. Про це повідомляє l Periodico.
Видання пише, що одним із можливих місць скоєння теракту Центральне розвідувальне управління США назвало вулицю Рамбла. Крім того, повідомляється, що два тижні тому на одному із акаунтів у “Твіттерів”, який пов’язаний із ІДІЛ, з’явилось повідомлення про теракт у Іспанії.

Президент України Петро Порошенко, як і інші світові лідери, засудив терористичний акт у Барселоні.

“Рішуче засуджую варварський терористичний акт в Барселоні. Наші думки з усіма постраждалими. У нашому світі не має бути місця для ненависті та насильству”, – написав він у “Твіттері”.

Співчуття постраждалим в результаті теракту також висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна