Саакашвілі побував на допиті в СБУ

Служба безпеки України в середу, 10 січня, провела допит екс-президента Грузії, лідера партії “Рух нових сил” Михеїла Саакашвілі.

Його адвокат Руслан Чорнолуцький повідомив, що допит, який тривав дві з половиною години і стосувався справи “Дангадзе-Курченка” (фінансування опозиційних акцій в Україні олігархом-втікачем).
У цій справі 11 січня має відбутися засідання Апеляційного суду Києва щодо обрання Саакашвілі запобіжного заходу, інформує агенція “Інтерфакс-Україна”.

Сам Саакашвілі зазначив, що запитання стосувалися “виключно політичних акцій”.

Від додав, що його також допитали в статусі “якогось там свідка” щодо штурму 17 грудня 2017 року Жовтневого палацу.

Політик заявив про бездоказовість звинувачень правоохоронців на адресу “активістів”, які брали участь в акції.

Також Михеїл Саакашвілі заявив, що не має наміру відволікатися від проведення політичних акцій через увагу до нього СБУ.

“Я від політичних акцій відволікатися не буду… Я більше не буду звертати уваги на ці судові кримінальні речі, які вони хочуть щодня зараз робити, щоб у мене не було часу іншими речами займатися”, – цитує лідера “РНС” “Радіо Свобода”.

“Сьогодні слідчі СБУ і представники ГПУ планували провести слідчу дію: відібрання зразків для експертизи. Але ми вже вдруге клопотали, щоб нам надали роз’яснення, які саме зразки будуть братися , тому що в повістці не вказувалося. У зв’язку з цим цю слідчу дію перенесли на наступний тиждень”, – сказав адвокат Чорнолуцький.

Читайте також:
Суд у Тбілісі дав Саакашвілі три роки тюрми заочно. РЕАКЦІЯ

Нагадаємо, 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив записи начебто розмов екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі і олігарха-втікача Сергія Курченка, на якому вони нібито домовляються про співпрацю та фінансування політичного руху Саакашвілі в Україні.
У ГПУ опублікували також розмови соратників та помічників і заявляють, що Курченко передав півмільйона доларів на діяльність руху Саакашвілі в Україні.

Напередодні, 4 грудня, правоохоронці затримали одного з лідерів “Руху нових сил” Саакашвілі, керівника київського обласного осередку “РНС” Северіона Дангадзе.
Прокуратура стверджує, що він “за узгодженням з самим Саакашвілі, звернувся через довірену особу до Курченка, що переховується від правоохоронців у Москві, з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів злочинного угрупування”.
Донгадзе в цій справі залишається під вартою, тоді як Саакашвілі суд відпустив без запобіжних заходів.

 

Саакашвілі в грудні двічі уникав дописів в ГПУ й СБУ за повістками в цій справі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна