Прорив у міжнародному рейтингу паспортів: українці мають право на безвіз у 114 країнах

 

Україна піднялася на 44-ту сходинку в міжнародному рейтингу паспортів, який складає компанія Henley&Partners.
Порівняно з минулим роком Україна піднялась на 14 пунктів.

“Найбільшого руху вгору в цьогорічному індексі досягли Грузія та Україна, які у 2017 році завершили процес візової лібералізації з ЄС та отримали доступ до 30 та 32 нових країн, відповідно. Грузія має найбільший прогрес, вона піднялась на 15 позицій, Україна – на 14″, – йдеться у звіті компанії.

За даними Henley&Partners, громадяни України мають право безвізового в’їзду на певних умовах до 114 країн.

Перше місце у рейтингу п’ятий рік поспіль посідає Німеччина, з паспортом якої можна подорожувати без віз до 177 країн світу.
На другому місці – Сінгапур (176), третє ділять Велика Британія, Данія, Італія, Норвегія, Фінляндія, Франція, Швеція та Японія (по 175 країн із безвізом). Більшість із них за рік поліпшили показники безвізового доступу в інші країни.
Росія посідає у рейтингу 48-му позицію, розділивши її з Молдовою та Чорногорією (по 110).
Останню, 104-ту сходинку, займає Афганістан (його паспорт підходить для безвізовог ов’їзду в 24 країнах).

Загалом у рейтингу оцінені 199 країн. Переважно по кілька країн займають однакові позиції, тому кількість позицій менша.

Компанія Henley&Partners заявляє, що її дані ґрунтуються на інформації IATA – Міжнародної асоціації повітряного транспорту, яка має найширшу базу даних про умови подорожей у світі, а також доповнені власною інформацією.

За даними іншого глобального рейтингу паспортів – Passport Index, Україна посідає наразі 29-ту позицію, її паспорт дає можливість безвізового в’їзду до 122 країн.
Цей рейтинг теж оцінює паспорти 199 країн. Дата його останнього оновлення не вказана.

Як інформувала “Новинарня“, 11 червня 2017 року набула чинності візова лібералізація для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і Шенгенської зони (до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування).
За даними Держприкордонслужби, за півроку дії безвізового режиму з країнами Євросоюзу ним скористалися 355 тисяч українців.

31 грудня набув чинності також безвізовий режим України з Об’єднаними Арабськими Еміратами.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна