У Криму збільшують обсяги призову до ЗС РФ, відправляють служити в Росію, – правозахисники

 

Близько 10 тисяч жителів Криму були змушені йти служити до російської армії за час окупації півострова РФ.
Про це повідомляє “Кримська правозахисна група” на своїй сторінці у “Фейсбуці“.

У КПГ зазначили, що 2017 року значно зросла кількість кримчан, яких призвали  до російського війська. Якщо у 2016 році їх було близько 3100, то у 2017 році – майже 5 тисяч.

Понад те, минулого року за ухилення від служби в армії відкрили чотири кримінальні провадження, у трьох з яких вже винесли вирок.

Зокрема, кримчани Трош і Бахолдін були засуджені до штрафів у розмірі 25 тисяч рублів кожному, при цьому наявність судимості не звільнила їх від проходження обов’язкової служби в ЗС РФ.

Остання наразі призовна кампанія на півострові відбулася восени, коли було призвано 2400 осіб.

За інформацією “начальника відділу підготовки та призову громадян на військову службу військового комісаріату РК” Вадима Мешалкіна, з цих 2400 осіб 645 відправили служити до військових частин, розташованих на території РФ.

“Нагадаємо, практика призову жителів окупованих територій до лав армії, що окуповує, а також безперервна на території Криму пропаганда служби в ЗС РФ порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (4-ї Женевської конвенції), а переміщення призваних громадян України з окупованої території на територію РФ порушує ст. 49 цієї Конвенції”, – наголосили правозахисники.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.