Протести в Ірані: ЗМІ повідомляють про арешт екс-президента Ахмадінежада

 

З Ірану надходять повідомлення щодо арешту екс-президента Махмуда Ахмадінежада на тлі масових протестів – він нібито підтримав опозиційні виступи.

Про такий арешт, посилаючись на свої джерела у Тегерані, пише газета Al-Quds Al-Arabi.
Офіційні іранські ЗМІ цю інформацію не коментують.

За інформацією джерел Al-Quds Al-Arabi, екс-президента зарештовано під час його візиту до міста Шираз. Ахмадінеджада затримали за згодою вищого керівника і духовного лідера Ісламської Республіки Іран Алі Хаменеї.

Причиною арешту нібито став виступ Махмуда Ахмадінежада в місті Бушем, який було розцінено як заклик до “розігрівання заворушень”. Колишній президент заявив, що “деякі посадовці живуть далеко від проблем людей і нічого не знають про реальну ситуацію в суспільстві”. Він також звинуватив президента країни Хасані Роухані в монополізації влади та ресурсів.

Згодом портал Al Araby, посилаючись на розмову із сином екс-президента, заявив, що інформація про арешт не відповідає дійсності.

Втім, жодних заяв від самого Махмуда Ахмадінежада або його близьких досі немає.

Махмуд Ахмадінежад був президентом Ірану у 2005-2013 роках. Він відомий гострими заявами проти США та Ізраілю, а також роботою над ядерною програмою, що й призвело до запровадження санкцій проти Ірану, нагадує “Європравда”.

Антиурядові демонстрації в Ірані спалахнули наприкінці грудня. Заворушення поширилися на понад 80 міст та містечок, це призвело до загибелі щонайменше 22 людей та тисяч арештів. Напротивагу опозиційним виступам влада організувала масові маніфестації на свою підтримку.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна