Український військовий отримав поранення через потужні обстріли шахти “Бутівка”

 

Минулої доби, 5 січня, бойовики здійснили три прицільні обстріли позицій Збройних сил України, у тому числі із використанням 120-мм і 82-мм мінометів. Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.
Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Унаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, один – отримав поранення внаслідок обстрілу в районі шахти “Бутівка”.

На Луганському напрямку майже цілу добу дотримувалося оголошене з 23 грудня так зване “різдвяне перемир’я“. Близько 23:00 бойовики обстріляли українські позиції в районі Луганського зі 120-мм міномета та великокаліберного кулемета, випустивши 10 мін.

На Донецькому напрямку бойовики двічі обстріляли українські опорні пункти, о 6:30 та 12:00. “Під вогнем противника опинилися наші військові в районі шахти “Бутівка”. Окупанти застосували практично увесь спектр стрілецької зброї та міномети калібру 82 мм, випустивши в нашу сторону шість мін”, – розповів полковник Мотузяник.

Читайте також:
Загиблий на шахті “Бутівка” – Андрій Товкач із 25-ї повітряно-десантної

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна