Суд на Кіпрі “заморозив” 820 млн. доларів Ахметова, – ЗМІ

 

Українському олігарху Рінату Ахметову було вручено розпорядження кіпрського суду про заморожування 820 мільйонів доларів його активів через тривалий правовий спор у справі “Укртелекому”.

Рішення окружного суду Нікосії, що стосується Ахметова і дев’яти інших осіб, було прийнято 27 грудня, передає УНІАН з посиланням на Financial Times.

Газета отримала копію рішення від заявника – компанії Raga Establishment, що належить колишньому українському банкіру Денису Горбуненкові.
“Рага” подала в суд на Ріната Ахметова та інших з вимогою повної оплати за продану телекомунікаційну групу “Укртелеком”. Компанія заявляє, що “Укртелеком” був проданий Ахметову 2013 року за 860 мільйонів доларів, тоді як Ахметов заплатив тільки 100 мільйонів.

Відповідно до розпорядження суду про заморожування, Рінат Ахметов та інші респонденти можуть вільно розпоряджатися своїм майном до тих пір, поки активи будуть зберігатися на рівні як мінімум $ 820,5 млн. (сума, необхідна Raga в судовому розгляді), а Raga сповіщатимуть заздалегідь про деякі великі транзакції.

Зазначається, що у червні 2017 року Raga виграла судовий спір в Лондонському міжнародному арбітражному суді проти компанії Ахметова SCM Financial Overseas на основі паралельного судового позову.

Ахметов має право подати апеляцію на рішення про заморожування активів до 8 січня.

За оцінкою журналу “Forbes”, статки Ахметова у минулому році склали $4,6 млрд. Його активи охоплюють вугільну промисловість, сталь, енергетику, телекомунікації, футбольний клуб “Шахтар” тощо.
Серед активів, які можуть потенційно постраждати від заморожування – квартира у лондонському Гайд-парку, яка на момент купівлі була найдорожчою приватною резиденцією у Великій Британії.

Читайте також:
Суд остаточно повернув державі незаконно приватизований
Ахметовим “Укртелеком”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.