“Шпигуна ДНР” Без’язикова залишили під арештом ще на два місяці

 

Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт підозрюваного у шпигунстві полковника ЗСУ Івана Без’язикова до 15 лютого.

Про це його адвокат Віталій Титич повідомив “Українським новинам“.

“Продовжили запобіжний захід на два місяці, приблизно до 15 лютого”, – сказав захисник, уточнивши, що таке рішення райсуд ухвалив ще наприкінці грудня.

Раніше суд продовжував арешт Без’язикова до 29 грудня 2017 року.

Полковник перебуває в СІЗО в Києві. У його справі тривають судові засідання, суд вивчає докази.

Як повідомляла “Новинарня“, оперативники СБУ затримали полковника Івана Без’язикова 13 грудня 2016 року у справі про шпигунство на користь “ДНР”.

Без’язикова звільнили з полону “ДНР” 5 липня 2016 року. Тоді повідомлялося, що житомирянин Без’язиков та ще два офіцери ЗСУ були схоплені бойовиками в серпні 2014 року при спробі забрати тіла українських військових, загиблих у бою з росіянами та від ударів “градів” під Степанівкою на Донеччині.

Президент Петро Порошенко 6 липня перед фото- й телекамерами зустрівся зі звільненим полковником та його дружиною Маргаритою. Глава держави тоді розповів, що “операція зі звільнення Без’язикова з полону була непростою, адже Росія блокує процес обміну”.

Для ЗМІ залишилося невідомим, на кого Без’язикова обміняли. Згодом з’явилося повідомлення, що бойовики відпустили високопоставленого військового без обміну.

13 грудня 2016 року в СБУ повідомили, що Без’язиков у полоні співпрацював із терористами й був відомий серед бойовиків під прізвиськами “Луїз”, “Дядя Ваня”, “Полковник”, “Іван Ніколаєвич”.
За даними СБУ, після звільнення з полону Без’язиков намагався влаштуватися не за своїм фахом до іншого військового закладу, де багато інформації, яка цікавить російські спецслужби.
Однак після його так званого “звільнення з полону” СБУ вже тримала полковника в полі зору і не дала йому змоги завдати якої-небудь шкоди інтересам України.

14 грудня 2016 году Шевченківський районний суд Києва вперше обрав полковнику ЗСУ Івану Без’язикову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Надалі ці терміни продовжували.
Слідчі Служби безпеки України повідомили Без’язикову про підозру у вчиненні державної зради наприкінці грудня 2016 року.
СБУ оприлюднила телефонні розмови завербованого Без’язикова і його дружини з бойовиками, які доводять, що полковник не був ув’язнений та працював на терористів.

Розвідник Іван Без’язиков та його дружина запевняють, що чоловікові пропонували співпрацю з “ДНР” і намагалися вербувати, але він не погодився.
Полковник пояснює, що в полоні носив військову форму російського зразка, бо в нього не було іншого одягу, а зброю йому дали для участі в “інсценуванні”, щоб схилити до переходу на бік окупантів майора Руслана Косинського.

У червні 2017 року Без’язиков оголошував “безстрокове” голодування у Лук’янівському СІЗО.

Читайте також:
В СБУ розповіли, як Росія завербувала Без’язикова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна