Перша бойова втрата ЗСУ 2018 року – Олександр Ковтун із Сумщини

 

Перша бойова втрата ЗС України у 2018 році – Олександр Ковтун із Сумщини, військовослужбовець 13-го окремого мотопіхотного батальйону “Чернігів-1” 58 омпбр.

Як повідомляла “Новинарня” з посиланням на речника Міноборони, армієць загинув 1 січня, підірвавшись на розтяжці поблизу смт Новотошківське, Попаснянський район Луганської області.

Олександр Ковтун мешкав у селі Клишки Шостинського району Сумської області.

“Чоловік менше місяця не дожив до свого 33-го дня народження. Його Олександр мав відзначати 30 січня”, – йдеться у повідомленні видання “Спецкор” із посиланням на Шосткинську РДА.

Водночас у базі “Вся Україна” значиться Олександр Григорович Ковтун із села Клишки 22.01.1985 р.н.

За даними ЗМІ, Олександр служив строкову службу, надалі працював в охоронних структурах.
У листопаді 2016 року підписав контракт зі Збройними силами.

“В АТО військовий перебував з липня минулого року. У Клишках в чоловіка залишилися сестра та батько. Дітей військовий не мав”, – сказано в повідомленні.

За інформацією командира 13-го батальйону 58-ї бригади Віталія Гуляєва, загинув Олександр уночі проти 1 січня, о 1 годині 5 хвилин – “здійснив підрив на поки що невстановленому вибуховому пристрої під час виконання бойового завдання”, – розповів командир журналістам “UA:Суми”.

Поховають Олександра Ковтуна у рідному селі 5 січня. Цей день у Шосткинському районі оголосили траурним.

Читайте також:
В останній день перед перемир’ям на Луганщині загинув
прапорщик Петро Михайлюк із 80-ї бригади

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна