У перший день нового року на Луганщині загинув український військовий, – МОУ

 

У перший день 2018 року в Попаснянському районі Луганської області через підрив на вибуховому пристрої загинув український військовик.
Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Унаслідок вогневих провокацій [1 січня] жоден український військовик не постраждав. Проте без втрат не обійшлося. У районі населеного пункту Новотошківське один військовослужбовець Збройних сил України підірвався на вибуховому пристрої, унаслідок чого дістав численні поранення, не сумісні з життям”, – сказав полковник Мотузяник.

За інформацією речника Міноборони, на Луганському напрямку протягом минулої доби було відносно тихо, зафіксовано один ворожий обстріл. По українських позиціях у районі населеного пункту Луганське противник випустив чотири міни калібром 82 мм, а також протягом 40 хвилин вів вогонь з великокаліберного кулемета.

“На Донецькому напрямку вже через шість хвилин після настання нового року противник здійснив півторагодинний обстріл українських військових у районі Верхньоторецького. Тоді окупанти застосували майже весь спектр стрілецької зброї та міномети калібру 82-мм, випустивши в нашу сторону 11 боєприпасів. Крім того, бойовики зі 120-мм і 82-мм мінометів обстрілювали позиції сил АТО в районі Водяного і Павлополя”, – зазначив Мотузяник.

Він підтвердив дані штабу АТО, відповідно до яких за минулу добу бойовики здійснили п’ять обстрілів українських позицій.

Як відомо, в районі Новотошківського оборону тримає 10-та окрема гірськопіхотна бригада ЗСУ.

Читайте також:
Американські розвідники виконали спостережні польоти
над окупованим Донбасом і Кримом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна