Клімкін заявив Габріелю, що дістане німецькі фірми, які працюють в окупованому Криму

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі з колегою з ФРН наголосив, що німецькі компанії, які працюють в окупованому Криму з Росією всупереч санкціям ЄС, відповідатимуть політично і юридично.

Як передає УНІАН, про це Клімкін сказав ввечері 3 січня в Києві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем.

“Ви знаєте, що ми багато зробили для того, щоб російське шахрайство, як у випадку з постачанням турбін Siemens до території окупованого Криму ніколи не повторилося”, – заявив Клімкін.

“Я вважаю, що це стало сумним уроком для всього німецького, і не тільки німецького бізнесу. І зараз є, звичайно, компанії, які дозволяють своїм ритейлерам, таким як Volkswagen або Adidas, Крим зараховувати до території Росії. Ми їх, безумовно, дістанемо, дістанемо не тільки політичними, а й юридичними методами”, – наголосив глава МЗС України.

Читайте також:
Siemens програв суд у Москві щодо незаконних турбін для Криму

Глава МЗС Німеччини летить до Києва і в зону АТО,
бо конфлікт “пожежонебезпечний”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна