Розслідування вбивства Ноздровської – під контролем голови Нацполіції, слідство розглядає 4 версії

 

На даний момент слідчі розглядають чотири версії вбивства юристки Ірини Ноздровської.

Про це повідомив речник Головного управління Національної поліції у Київській області Микола Жукович на брифінгу, який транслював телеканал “112 Україна“.

“Це її професійна діяльність. Інша, вже більш конкретизована версія – це по останній справі за фактом ДТП, наступна версія – хуліганство і ще одна версія – те, що її хтось хотів зґвалтувати“, – перелічив він версії слідства, додавши, що правоохоронці не відкидають й інших версій.

За словами Жуковича, слідство триває. Працює слідчо-оперативна група, до якої долучені фахівці не лише ГУ НП у Київської області, а й Департаменту карного розшуку Нацполіції і головного слідчого управління.
Остаточних висновків судово-медичної експертизи ще немає, але невдовзі вони мають з’явитися.

Тим часом заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що проведення заходів з розкриття вбивства Ноздровської “взято на особистий контроль головою НПУ Сергієм Князєвим та на відповідний контроль міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим“.

За його словами, “не потребують оголошення та обговорення результати проведення оперативно-розшукових і слідчих дій до винесення вироку суду. На теперішній час тривають активні оперативно-розшукові заходи з метою встановлення обставин скоєного вбивства і особи чи осіб, які його скоїли”.

“Задля розкриття злочину поліція використовує всі можливі інструменти, які надані «найгуманнішим до злочинців» законодавством України. Просив би «фахівців з розкриття злочинів», які наразі коментують та дають поради, зупинитися. У свою чергу кримінальна поліція не радить інженерам, журналістам, політичним діячам [вказувати їй], як робити свою справу. Дайте можливість нормально працювати співробітникам кримінальної поліції. Ми – не боги, гарантувати розкриття всіх злочинів не можемо, але наголошую, що зробимо все можливе аби вбивця чи вбивці Ірини Ноздровської були встановлені та затримані“, – наголосив Аброськін.

Він також додав: “Для відома всіх «небайдужих». З 30.12.17 по 01.01.2018 року на території держави скоєно 18 вбивств, з них по 12 – підозрювані у скоєнні злочину особи встановлені та затримані; 35 фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть, з яких по 22 підозрювані у скоєнні злочину особи встановлені та затримані”.

Як повідомляла “Новинарня“, юрист Ірина Сергіївна Ноздровська, 27.01.1979 р.н., зникла 29 грудня. 1 січня її тіло знайшли в річці Кізка біля села Демидів Вишгородського району Київської області, де Ірина мешкала.
На тілі з одягу був тільки бюстгальтер, на шиї – колото-різані рани.

29 грудня зв’язок із жінкою зник у селі Старі Петрівці.

У Демидові 30 вересня 2015 року сталася ДТП: Дмитро Россошанський, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, на своїй машині збив на смерть односільчанку, 26-річну Світлану Сапатинську, сестру Ноздровської.
Дядько винуватця ДТП на той момент був головою Вишгородського районного суду.
Після двох років судових розглядів суд в Обухові засудив Россошанського до семи років позбавлення волі.
Ірина Ноздровська вела справу своєї сестри в суді.

27 грудня Апеляційний суд Київської області відправив справу до суду першої інстанції і продовжив Россошанському арешт на 60 діб.
Про це Ноздровська писала у “Фейсбуці”, вітаючи рішення суду, який не погодився амністувати винуватця ДТП.

За даними журналіста Володимира Тимофійчука, Ноздровській часто погрожували друзі та родичі винуватця ДТП, із цього приводу було відкрито кілька кримінальних проваджень.

У Ірини Ноздровської залишилася неповнолітня дитина й літня матір.

Читайте також:

Причетним до вбивства Ноздровської пригрозили “санкціями Магнітського”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна