Перший протест року: через убивство юристки Ноздровської на мітингу спробували побити голову ГУ НП Київщини. ВІДЕО

 

Близько 600 людей зібралися в Києві 2 січня під будівлею обласного управління Нацполіції на вулиці Володимирській на акцію протесту через вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської, яка домоглася арешту вбивцю своєї сестри.

Серед вимог протестувальників – об’єктивне розслідування злочину та відставка керівника ГУ НП в Київській області Дмитра Ценова, передає телеканал “112 Україна“.

Сам Ценов вийшов до протестувальників і спробував налагодити діалог, однак його перервали під крики “Ганьба”. Один з учасників акції спробував ударити Ценова, однак їх розборонили.

Протестувальники також вимагають надати охорону рідним загиблої юристки. Начальник обласної поліції пообіцяв це зробити в разі надходження відповідної заяви від дочки Ноздровської.

“На сьогодні після огляду місця події тіло (Ірини Ноздровської, яка зникла 29 грудня – “Н”) було направлено для проведення судово-медичної експертизи з метою встановлення характеру тілесних ушкоджень, причини смерті потерпілої і проведення ряду оперативних заходів. Нами відпрацьовано більш ніж 20 камер, які стоять на шляху руху Ірини з місця роботи до дому”, – повідомив Дмитро Ценов протестувальникам.

За словами начальника обласного ГУ НП, слідчі не розглядають версію самогубства.

Про головні версії вбивства Ноздровської можна буде говорити після результатів судово-медичної експертизи, заявив прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович.

“Висновку про причини смерті у нас поки немає. Ми задіяли співробітників для огляду території, опитування свідків. Заходи тривають”, – зазначив він в ефірі “Oбоз ТВ”.

За словами Жуковича, до отримання результатів СМЕ говорити про версії того, що сталося, передчасно. При цьому про конкретні терміни він не зміг нічого сказати.

Як повідомляла “Новинарня“, юрист Ірина Сергіївна Ноздровська, 27.01.1979 р.н., зникла 29 грудня. 1 січня її тіло знайшли в річці Кізка біля села Демидів Вишгородського району Київської області, де Ірина мешкала.
На тілі з одягу був тільки бюстгальтер, на шиї – колото-різані рани.

29 грудня зв’язок із жінкою зник у селі Старі Петрівці.

У Демидові 30 вересня 2015 року сталася ДТП: Дмитро Россошанський, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, на своїй машині збив на смерть односільчанку, 26-річну Світлану Сапатинську, сестру Ноздровської.
Дядько винуватця ДТП на той момент був головою Вишгородського районного суду.
Після двох років судових розглядів суд в Обухові засудив Россошанського до семи років позбавлення волі.
Ірина Ноздровська вела справу своєї сестри в суді.

27 грудня Апеляційний суд Київської області відправив справу до суду першої інстанції і продовжив Россошанському арешт на 60 діб.
Про це Ноздровська писала у “Фейсбуці”, вітаючи рішення суду, який не погодився амністувати винуватця ДТП.

За даними журналіста Володимира Тимофійчука, Ноздровській часто погрожували друзі та родичі винуватця ДТП, із цього приводу було відкрито кілька кримінальних проваджень.
Як писав Тимофійчук, після засідання суду 27 грудня батько Россошанського пригрозив Ірині зі словами: “Ты плохо кончишь!”

У Ірини Ноздровської залишилася неповнолітня дитина й літня матір.

Читайте також:
Юристку Ноздровську, яка засудила вбивцю своєї сестри, знайшли мертвою в річці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна